Колку пазаревме во „Тинекс“ лани?

во категорија Eкономија од

За сума од 100 милиони евра Македонците пазарувале минатата година во најголемиот македонски ланец за трговија со стоки од широк асортиман „Тинекс“.

Приходите од продажба на оваа компанија изнесуваат 5,95 милијарди денари односно речиси 100 милиони евра покажуваат  официјални податоци кои се однесуваат на работењето на „Тинекс“ и се достапни во базата на Централниот регистар.

Споредбено со 2016 та, „Тинекс“ лани  го зголемил приходот од работење за 285 милиони денари или за 3 отсто.

Извор: https://faktor.mk/