Љубомир излезе пред судија: Неговата изјава откако се обиде да силува дете го крена судот на нозе

во категорија Регион од

40-годишниот Љубомир П. кој намами 12-гоидшни девојчиња со бонбони, 50 денари и сладолед во Србија, па се обиде да ги киднапира и силува, е изнесен пред судија, каде ја негира вината.

Како што пренесуваат српските медиуми, тој засега има 30 дневен притвор, откако се обиде да грабне девојчиња.

Тој уверен во невиноста тврдел дека не направил ништо и дека девојчињата лажат, поради што неговата изјава наишла на голем отпор и негодување во судот.

Мајката на девојчето вели дека сеуште се обидуваат да дојдат на себе од тој ден.

Извор:http://press24.mk/