Силна експлозија во Русија – спречен терористички напад

во категорија Свет од

Водич на исламистите во Русија се разнел за да избегне апсење во областа Ростов.

Руската служба за безбедност соопштила дека е спречен терористички напад во Русија.

Службата за безбедност соопштила дека водичот на ќелијата на Исламската држава во Русија, кој планирал напад во рускиот Ростовски регион се разнел со импровизиран експлозивен уред.

Членовите на ќелијата ланирале „разноразни терористички напади“ на територијата на Русија.

Извор:http://press24.mk