„Лорд оф д денс“ настапуваат во Скопје

во категорија Култура од

Ќе се претстави со целосно ново шоу – „Опасни игри“, кое ја претставува неверојатната авантура во борбата помеѓу доброто и злото.

„Лорд оф д денс“ на македонската публика ќе ѝ го претстави најдоборото од ирскиот фолклор.

Извонредните 34 танчери, врвните акробати и најсовремената технологија ќе придонесат да биде доловена магичната приказна на сцената. 

Како специјален гостин ќе настапи ансамблот ТАНЕЦ – светски докажаниот амбасадор на македонскиот фолклор кој веќе шест децении претставува уникатен симбол на македонската култура и уметност.

Извор:/www.mkd.mk/