СДСМ бара одговор од Мицкоски: Каде се парите, немој да се криеш зад социјалните мрежи

во категорија Македонија од

Директорот на Македонски Електрани, вчера го обвини претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, дека за време кога бил директор на ова претпријатие, се договорил со приватни компании во четири очи.

Според него, во две такви договори, кои се потпишани во ноември 2016 година, компаниите „Пелистер“ и „Марковски“ придобиле над 10,5 милион евра. Мицковски возврати веднаш на овие обвиненија, тој најави тужба доколку не му побараат извинување во наредните 48 часа.

Контактирани од ТВ21, од ЕЛЕМ одговорија дека немаат никаков коментар во врска со тоа.

Од друга страна, Михаела Иванова од СДСМ, одржа прес конференција пред седиштето на опозициската партија, од каде побара претседателот на оваа партија да одговори пред граѓаните и да не се крие зад социјалните мрежи. 

Извор: https://tv21.tv/mk