Фото: Сателитски снимки од метите на Трамп ја откриваат страшната вистина – што остана по нападот во Сирија

во категорија Свет од

Се појавија сателистски снимки пред и после воздушниот удар врз Сирија во саботата ноќта. На фотографиите јасно се гледаат зградите во Сирија сои се срамнети со земја.

Снимените локации прикажуваат бункери и складиште на хемиско оружје во Хомс.

Pre bombardovanja

Третата и главна цел бил истражувачкиот објект Барзах во северен Дамск, кој бил погоден со 76 проектили.

Претсавници на Пентагон изјавиле дека воздушните удари биле „прецизни, огромни и ефикасни“, на брифингот во саботата.

Posle bombardovanja

Еден од двете мети погодени на Хим Шнишар локацијата за складирање на хемиско оружје било и складиштето на фотографијата горе, кое во исто време го погодиле 22 ракети.

 

Извор:http://press24.mk