Почина Павлина Апостолова – Богданова, првенка на Македонската опера

во категорија Култура од

Со својот сопруг Петре Богданов – Кочко, еден од основоположниците на македонската опера, но и композитор, педагог и певец, Апостолова е вградена во темелите на современата македонскта култура.

Таа се здоби и со стаус на истакнат македонски уметник.

Погребот е извршен денеска во кругот на најблиските.

Извор:https://www.mkd.mk/