Миновски: Мицкоски склучувал договори во четири очи додека директорувал со ЕЛЕМ

во категорија Македонија од

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, кој е поранашен директор на АД ЕЛЕМ во четири очи склучил два договори со непосредна спогодба со компаниите Пелистер и Марковски, во вупна вредност од 10,5 милиони евра, изјави актуелниот директор на ЕЛЕМ, Драган Миновски.

„Со Пелистер веднаш по неговото назначување на функцијата на 3 ноември 2016 година склучил договоро во висина од 5,7 милиони евра а три месеци подоцна и со компанијата Марковски за 4,8 милиони евра“, вели Миновски.

Извор: https://tv21.tv/mk