Димитров на годишнината од формирањето на Европскиот фонд за Балканот

во категорија Македонија од
Димитров на годишнината од формирањето на Европскиот фонд за Балканот
Министерот за надворешни работи Никола Димитров утре и задутре ќе учествува на регионалната конференција по повод 10-годишнината од формирањето на Европскиот фонд за Балканот во Белград.

Како што соопшти МНР, Димитров ќе се обрати на конференцијата како главен говорник.

За време на настанот е предвидено министерот да оствари неколку билатерални средби со реномирани учесници на конференцијата.

Главна мисија на Европскиот фонд за Балканот е да ја промовира интеграцијата во ЕУ на земјите од регионот и нивната трансформација во просперитетни и стабилни европски демократии.

Извор: https://nezavisen.mk/