ВМРО-ДПМНЕ: Анѓушев лаже дека донеле 10 нови инвестиции

во категорија Македонија од

Една од областите каде владата на Заев доживува вистинско фијаско се токму странските инвестиции. А кога тоа е во прашање, гледаме дека не им е тешко ниту да излажат, ниту погрешно да интепретираат бројки, а најтешко им е да сработат, се наведува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

„Единствените странски инвестиции во државава се оние донесени од владата на ВМРО-ДПМНЕ, и кога Анѓуев се фали дека има странски инвестиции тоа се оние кои тие ги наследија од претходната Влада. И кога лажат незнаат за доста, па еднаш Анѓушев вели дека се 10 инвестиции, па Заев вели дека имало 18, во реалноста нема ниту една нова инвестиција, ниту еден нов камен темелник на инвестиција која СДСМ ја донела, а доколку има еве јавно нека кажат кои се, без да ги набројуваат оние од времето на ВМРО-ДПМНЕ. Единствената странска инвестиција е онаа на Анѓушев кога во êк на преговори за името на јужниот сосед договори со грчка државна фирма да си ја продаде својата приватна компанија. Инаку реалните бројки за кој лаже Анѓушев се следи. Владите на ВМРО ДПМНЕ отворија 180 илјади работни места и над 100 странски компании односно инвестиции. За разлика од СДСМ ние нема да шпекулираме ќе наброиме дел од нив:

 • ДРЕКСЛМАЈЕР во Кавадарци
 • КРОМБЕРГ & ШУБЕРТ МАКЕДОНИЈА во Битола
 • Адиент Сеатинг во Штип
 • ВАН ХООЛ во Илинден
 • ЏОНСОН МЕТИ во Скопје
 • ВИСТЕОН ЕЛЕКТРОНИКС
 • АМФЕНОЛ во Кочани
 • КЕМЕТ ЕЛЕКТРОНИКС во Скопје
 • АЛАЈАНС УАН Кавадарци
 • ПРОДИС ДОО во Скопје
 • ВИТЕК МАКЕДОНИЈА во Илинден
 • МАРКАРТ во с. Долно Караслари Велес
 • ОДВ-ЕЛЕКТРИК ДООЕЛ во Струга

ГАРМЕНТ ПРОДАКШН МАКЕДОНИЈА во Скопје, се вели во соопштението на опозицијата.

Извор: https://tv21.tv/mk