Детето го барала цела држава, па наишле на страшни сознанија во автомобилот!

во категорија Култура од

Случајот Габриел Круз, осомугодишно дете ја крена на нозе цела Шпанија. Детето на 27 февруари излегло од куќата на својата баба во слеото Лас хорикуелас. На својата баба и кажал дека ќе оди да си игра со другарите.

Тогаш исчезнал и почнала големата потрага по него. На 3. март негобиот татко Анхел Круз и неговата партнерка Ана Јулиа Куазеда (43), инаку од Доминиканска Република, на околу 10 километри од куќата ја пронашле маицата на детето. Ана од тогаш била под полициски надзор. Во неделата  го потврдиле своето сомневање, jа затекнале Ана Јулиа во автомобил во кое било пронајдено и детето.

Во видеото при апсењето може да се слушне како Ана Вика: „Не сум го направила тоа! Дури ова утро прв пат го зимам автомобилот!“ Куазедачесто учествувала во потрагата по детето.

Полицијата сега истражува уште еден случај. Во 1996 година четиригодишно девојче кое било под надзор на Ана Јулиа паднала од прозор и умрела. тогаш тоа било прогласено за несреќен случај  но полиццијата сега се сомнева за случајот.

Извор: http://sitel.com.mk