Во Франција уапсени помагачи на џихадисти кои праќале пари во Сирија и во Ирак

во категорија Свет од

Свет

Во Франција уапсени помагачи на џихадисти кои праќале пари во Сирија и во Ирак

Припадниците на антитерористичките единици на француската полиција притворија пет лица, осомничени за помош на џихадисти кои си заминале од Франција и отишле во војните во Сирија и во Ирак.

Припадниците на антитерористичките единици на француската полиција
притворија пет лица, осомничени за помош на џихадисти кои си заминале
од Франција и отишле во војните во Сирија и во Ирак.

Неименуван функционер од француското
правосудство, изјави дека во регионот Изер во југоисточниот дел на
земјата се уапсени четворица мажи и една жена, осомничени за криминално
терористичко здружување и обезбедување финансиска поддршка.

Се наведува дека истражителите веруваат
оти оваа петорка е поврзана со џихадисти во зоните на судири во Сирија
и во Ирак на кои им давале пари.

 

Извор:http://alfa.mk