Лондонската полиција анализира сомнителен пакет во Парламентот

во категорија Свет од

Свет

Лондонската полиција анализира сомнителен пакет во Парламентот

Британската полиција анализира сомнителен пакет во зградата на Парламентот, а две лица се префрлени во болница поради предострожност, соопшти лондонската полиција.

Британската
полиција анализира сомнителен пакет во зградата на Парламентот, а две
лица се префрлени во болница поради предострожност, соопшти лондонската
полиција.

Во кусо полициско соопштение се вели дека во болница се префрлени маж и жена.

И портапролката на Вестминстерската палата го потврди инцидентот, наведувајќи дека не е спроведена евакуација.

 

Извор:http://alfa.mk