Гром удри во црква и усмрти најмалку 16 луѓе

во категорија Свет од

Свет

Гром удри во црква и усмрти најмалку 16 луѓе

Најмалку 16 лица загинале во Руанда, кога гром удрил во црква на Адвентистите од седмиот ден.

Најмалку 16 лица загинале во Руанда, кога гром удрил во црква на Адвентистите од седмиот ден.

Вкупно 14 лица загинале на лице место,
а двајца починале подоцна во болница, соопшти денеска градоначалникот
на округот Наругуру.

Во инцидентот биле повредени 104 лица
кои веднаш биле испратени во болници и други медицински центри. Тројца
биле во критична состојба но почнале да се опоравуваат.

Повеќето повредени денеска се пуштени дома.

 

Извор:http://alfa.mk