Малиновски: Ослободување на институциите за разрешница за злоупотребите

во категорија Македонија од

Потребно е ослободување на институциите за разрешница за злоупотребите. Се надевам и посакувам да има разрешница и за високите функционери, а дали тоа ќе се случи, ќе зависи од тоа колку ќе бидеме подготвени да ги ослободиме институциите, јавното обвинителство и судот, од сите можни влијанија, пред сè од страна на високата политика и бизнис секторот, вели во неделното интервју на Радио слободна Европа поранешниот антикорупционер Драган Малиновски.

Извор: http://24vesti.com.mk/