Кривична пријава против советникот на министерот Спасовски

во категорија Македонија од

Поднесена е кривична пријава против  Д.С. вработен во кабинетот на министерот за внатрешни работи. Тој се сомничи за кривично дело „злоупотреба на службена положба и овластување“, изјави министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски попладнево на прес-конференција.

Очекува многу скоро во законски утврдена постапка сомнежот да биде потврден или отфрлен.

„Оддавање службена тајна, загрозување и наштетување на кривична истрага се казниви дела. Граѓаните ни ја дадоа довербата да се бориме против криминалот и за било какви потврдени незаконски активности ќе има нулта толеранција. Тоа треба да му биде јасно секому“, изјави  Спасовски.

МВР, рече,  нема да толерира загрозување истраги и постапки.

„Ова е пораката за секој кој има намера да соработува или да учествува во криминалот без оглед на позицијата која ја има во општеството и институциите“, нагласи Спасовски.

Извор: http://24vesti.com.mk/