Конгрес на Aлијанса за Aлбанците во Тетово

во категорија Македонија од

Во Тетово денеска се одржува првиот партиски конгрес на Алијансата на Албанците. На конгресот се очекува Зијадин Села да биде реизбран за претседател на Алијансата како единствен кандидат за лидер.

Освен Села, извесно е дека реизбран ќе биде и генералниот секретар Арбен Таравари.

На конгресот се очекува да гласаат околу 700 делегати, кои ќе го изберат и Генералното собрание на партијата.

Извор: http://24vesti.com.mk/