ВМРО-ДПМНЕ: МВР наместо да се бори со криминалот, стана дувло на криминалот

во категорија Македонија од

Mинистерството за внатрешни работи наместо да се бори со криминалот, стана дувло кое служи за собирање на изнуда, поткуп и заштита на криминалот, обвинува ВМРО-ДПМНЕ по приведувањето на советникот на министерот Спасовски.

Според опозицискта партија приведениот вршел пресметка со сите професионалци во МВР кои не ја спроведувале агендата на СДСМ.

Извор: http://24vesti.com.mk/