Асани за ТВ 24: Достапен сум на Обвинителството 24 часа, да не потпаѓаат под притисок на јавноста

во категорија Македонија од

Бекир Асани се уште не дал исказ во јавното обвинителство, потврдуваат  за ТВ 24 од обвинителството. Не откриваат причини зошто Асани се уште не е повикан за инцидентот со полицајката кај Мавровка.

Тој пак за ТВ 24 вели дека бил достапен на обвинителите 24 часа и ако добие покана ќе се појави. Им порачува на обвинителите да не  потпаѓаат под притисоци на јавноста и бара правично и праведно да го расчистат случајот врз основа на дадените изјави.

Асани вели дека постојат снимки од видео камери кој што можат да ги обезбедат, а кои  докажуваат дека  критичниот ден имало само вербална расправија,  а не и физички контакт.

Фуинкционерот на ДУИ вели дека е мета на хајка на јавноста, а на  полицајката Јасмина Јаначковска и се извинува за евентуалното навредување.

Извор: http://24vesti.com.mk/