Јапонија додели грант од 428 илјади евра за Македонија

во категорија Македонија од

 

Јапонија додели девет грантови во износ од 428 илјади евра – за здравствени установи и основни училишта преку програмата. Договорите со институциите ги потпиша амбасадорката на Јапонија во земјава и укажа на важноста од нивното спроведување како и јакнењето на билатералните врски помеѓу двете земји.

 

Извор: http://24vesti.com.mk/