Новиот Клинички центар ќе биде во Бардовци

во категорија Македонија од

Новиот Клинички центар ќе биде во населбата Бардовци. Ова денеска го пренесе министерот за здравство Венко Филипче на средбата со новинарите.

Според информациите, се уште не се знае ќе заврши изградбата на новата болница, а истата ќе чини околу 420 милиони евра.

Поради тоа што не е на моменталната позиција, поради изградба на друго место, државата ќе треба да плаќа пенали.

 

Извор: http://tv21.tv/mk/