Австрија ќе претседава со ЕУ без печатење документи

во категорија Бизнис од

Свет

Австрија ќе претседава со ЕУ без печатење документи

Претседавањето на Австрија со ЕУ во втората половина од годинава ќе биде „е-претседавање“, соопшти официјална Виена.

 Претседавањето на Австрија со ЕУ во втората половина од годинава ќе
биде „е-претседавање“, соопшти официјална Виена. Тоа ќе биде првпат,
земја-претседавач со Унијата да не печати документи, туку ќе ги
објавува онлајн.

Австрија на 1 јули ќе го преземе
претседавањето со ЕУ од Бугарија, а главниот фокус ќе биде на
безбедноста, посебно на борбата против илегалната миграција и
радикализација, но и европската перспектива на земјите од Западен
Балкан.

Самитот на ЕУ ќе биде одржан на 20 септември во Салцбург. 

 

Извор:http://alfa.mk