Саудијките конечно може да гледаат фудбал на стадион

во категорија Свет од

Жените во Саудиска Арабија од петокот може да гледаат фудбалски натпревари на стадион. Ова е најновата одлука на власта.

Ариј ал Гамди, години наназад навива за својот фудбалски тим пред телевизорот, во својот дом, но од  петокот конечно можела да навива од трибините.

Дојдов на стадион со татко ми и брат ми. Сите навивавме за ал Ахли, рекла студентката.

Првите навивачки на стадионот пристигнале дури два часа пред почетокот на натпреварот на саудијската професионална лига помеѓу ал Ахли и ал Батин.

Од јуни 2017 Саудијките може да возат автомобили.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.