Како да пиете, а да не се опијаните и што ако претерате?

во категорија Занимливости од

Претераната консумација на алкохол доведува до тегоби, вртоглавица, мачнини. Главоболката е она што следува наредниот ден, а никој не е имун на зголемени дози алкохол.

Сепак, за празниците многумина се соочуваат со наведениоиот проблем, а еве трик како да се решите од она непријатно чувство.

Пред да започнете со пиење, не заборавајте, алкохолот не се сложува со масти, затоа со една лажица маргарин или маслиново масло пред консумирање алкохол, ќе спречите пијанство.

Доколку сепак претерате со алкохол и наредниот ден сте мамурни, познат е и стариот рецепт против мамурлак, а тоа е расолот.

Најдобар лек, сепак, е умереноста, како во јадењето, така и во пиењето.

Не претерувајте со алкохол и не дозволувајте да ја прекине забавата!

Алкохолот е забранет за лица помлади од 18 години.

Leave a Reply