Што вклучува хуманиот третман на кучињата во „Лајка“?

1 min read

ЈП „Лајка“ појасни што вклучува хуманиот третман за бездомни кучиња кој се врши согласно Програмата на прифатилиштето.

Хуманиот третман на згрижените кучиња во прифатилиштето на ЈП Лајка вклучува:

-крвна слика;

-тест за лишманија по единствена акредитирана метода (кој е задолжителен согласно годишната наредба на Агенцијата за храна и ветеринарство);

-терапија против внатрешни и надворешни паразити;

-вакцинација против заразни болести

-вакцинација против беснило;

-кастрација/стерилизација, микрочипирање;

-обележување со ушна маркица;

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Со употреба на физичка сила и удари, ја принудил на сексуални односи: 24- годишен скопјанец осомничен за силување

Следно

Овие паркинзи ќе бидат бесплатни за Водици

Latest from Blog