Чиле, најголема суша во последните шест децении

во категоријата Свет

Главниот град на Чиле, Сантијаго де Чиле и неговата околина се соочуваат со најголемата суша во последните шесет децении, соопштија властите во земјата.

Извор: https://www.alsat-m.tv/mk/