Хрватска полиција пронајде повеќе од 150 килограми марихуана во морето

во категоријата Регион

5 ноември 2018 / 12:08

Хрватската полиција пронајде 156 килограми марихуана во морето во близина на градот Оребич и кај островите Корчула и Мљет. Марихуаната била спакувана во пакети, а полицијата ја пронашла откако добила дојава од граѓани. Се претпоставува дека шверцерите се обиделе да ја пренесат дрогата од Албанија или Црна Гора во Италија.

Извор: http://www.alsat-m.tv/mk/