Харадинај: На Приштина и Белград им треба Рамковен договор

во категоријата Регион

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај денеска порача дека за унапредување на дијалогот меѓу Косово и Србија, неопходен е рамковен договор со кој ќе се дефинираат темите за кои двете земји можат да најдат решение.

Харадинај порача дека таков договор би бил гаранција за продолжување на дијалогот меѓу Белград и Приштина.

.

Извор: https://www.alsat-m.tv/mk/