Француската левица бара изгласување недоверба на Владата

во категоријата Свет

Партиите од француската левица бараат да и се изгласа недоверба на Владата на претседателот на Франција, Емануел Макрон, поради насилните протести во земјата.

За повеќе инфо на овој линк: https://1tv.mk/category/svet/