УНХЦР: Венецуела ја напуштиле три милиони лица

во категоријата Свет

Бројот на бегалци и мигранти од Венецуела погодени од кризата од август досега се зголеми за 700.000 лица, односно вкупно три милиони луѓе ја напуштиле земјата, соопшти денеска  Агенцијата на ОН за бегалци (УНХЦР)

За повеќе инфо на овој линк: https://1tv.mk/category/svet/