Снег среде мај во Хрватска, блиску до главниот град Загреб

во категоријата Регион

Ниту самите Хрвати не очекуваа дека снег ќе паѓа на средината на мај, но тој денеска веќе неколку часа паѓа во близината на главниот град Загреб. Ова видео е од познатиот скијачки центар „Сљеме“ кој се наоѓа во близината на метрополата на Хрватска.

Инаку врнежи од снег се забележани и на повисоките места во БИХ и во Словенија.

Извор: https://tv21.tv/mk