Силен земјотрес почувствуван во Битола, епицентарот во Кожани – 5.1 степен

во категоријата Македонија

Силен земјотрес со јачина од 5.1 степени според рихтер, со епицентар во градот Кожани во Грција денеска нешто пред 13 часот беше почувствуван и во Македонија.

Најповеќе почувствуван е во Битола, кој се наоѓа на 50-тина километри од границата.

Наскоро повеќе…

Извор: https://tv21.tv/