„Русија се обидуваше да го блокира членството во НАТО на Република Северна Македонија“, рече Порошенко

во категоријата Свет

Украинскиот претседател Петро Порошенко денеска изјави дека Русија се обидела да го блокира влезот на Македонија во НАТО.

„Патот на Република Северна Македонија беше многу тежок, но земјата покажа единство и ги уништи плановите на Русија, која се обидуваше да го оневозможи тој важен чекор кон јакнење на безбедноста на Европа. И вратата на НАТО е отворена за 30-та членка“, истакна Порошенко.

ТВ21 АНКЕТА

Loading ... Loading …

Извор: https://tv21.tv/mk/