Рожерио Мораес прв се огласи

во категоријата Спорт

Рожерио Мораес ги фати најубавите, но и најтажните денови во Вардар. Бразилецот на крајот од сезоната планираше на еден поинаков начин да се збогува со македонскиот првак и да се пресели во Веспрем, но за жал тој зад себе ќе остави тим кој заминува во историја.

РК Вардар нема да биде во рацете на Сергеј Самсоненко, човекот кој 7 години вложи богатство веќе нема сила да го издржи овој товар, а со оглед дека на никому не му е гајле за спортот во нашата држава, дојдовме до крајот на бајката која се претвори во кошмар.

Во една ваква ситуација остануваат спомените, тоа најдобро го пренесе Мораес.

Извор: https://sportmedia.mk/