Разговорите Белград-Приштина без напредок, Вучиќ бара повлекување на косовските царини

во категоријата Свет

Новата рунда преговори помеѓу Белград и Приштина за нормализација на односите на двете земји не донесе напредок. Српскиот претседател Александар Вучиќ смета дека не може да се продолжи додека Косово не ги повлече воведените царини врз увозот на српски производи на Косово и другите „противправни одлуки“.

За повеќе инфо на овој линк: https://1tv.mk/category/svet/