Промоција на поштенската марка „75 години од депортацијата на евреите во Македонија”

во категоријата Култура

Промоција на поштенската марка  „75 години од депортацијата на евреите во Македонија” ќе се одржи денеска во просториите на Секретаријатот за европски прашања во организација на Македонски пошти.

На промоцијата на поштенската марка ќе се обратат вицепремиерот задолжен за европски прашања, Бујар Османи, амбасадорот на државата Израел во Македонија, Дан Ориан, директорот на АД. „Македонска Пошта“, Ејуп Рустеми и директорот на Институтот за културно и духовно наследство на Албанците, Скендер Асани.

За повеќе инфо на овој линк: https://1tv.mk/category/kultura/