Пристигнуваат новите телефони на Huawei, цената се уште тајна

во категоријата Технологија

Според најновите информации, Huawei треба официјално да претстави два мобилни телефони од серијата Nova до крајот на овој месец, односно моделите Nova 5 и Nova 5i.

Од претходно е познато дека Nova 5 ќе биде предводник на серијата, а новиот 5i ќе биде послаб, а со тоа и поприфатлив модел.

Двата модели ќе бидат опремени со процесори на Huawei, поточно со SoCs, новиот Kirin 980 со 5 погони и новиот 5i Kirin 710. Ова сигурно нема да биде единствената разлика помеѓу двата модели, со тоа што тие ќе се разликуваат во големината на екранот, количината на работната меморија, бројот и квалитетот на фотоапаратите, како и капацитетот на батеријата и технологијата за брзо полнење.

ИЗВОР: https://usb.mk