Потребни ли му се на Скопје пунктови за рентање на велосипеди и тротинети?

1 min read

Иако се декларира како вело град во Скопје нема пунктови каде се изнајми велосипед или пак електичен тротинет. 

Ваква идеја имаше пред неколку години, но остана само декларативна заложба на дел од надлежните. 

Иако градските власти го промовираат велосипедот како средство за превоз на граѓаните, се градат велосипедски патеки и поголемиот број општини доделуваат субвенции за купување велосипеди и/или тротинети, пунктови за изнајмување нема.

Еден твитеџија најави дека е на план да реализира ваков бизнис во Скопје. 

Останува да видиме дали и кога ќе се реализира оваа идеја која несомнено му е потребна на Скопје. Едноставно, оној кој има желба да вози велоспед и/или тротинет, а не е во можност да си купи, да си изнајми по соодветна цена.

ИЗВОР: skopjeinfo.mk

Претходно

Мицотакис: Сите сме виновни, не треба да се скриеме зад човечка грешка

Следно

Во Драмски театар Скопје почнаа пробите за комедијата „Кафез кај кокони“

Latest from Blog