Повеќе од 16 тони цигари и 13 тони тутун запленети при обид за шверц во Македонија

во категоријата Економија

Царинската управа спречи обид за нелегален внес на цигари и тутун на граничните премини Табановце и Богородица, коишто биле наменети за нелегална продажба на македонскиот пазар.

Како што прецизираа од Царинската управа, на Табановце се запленети се 16,5 тони цигари, а на Богородица, 13 тони тутун.

.

Извор: https://www.alsat-m.tv/mk