Остануваат разликите меѓу власта и опозицијата околу законот за СЈО

во категоријата Македонија

Остануваат разликите меѓу ВМРО-ДПМНЕ и власта околу новиот закон за јавно обвинителство, со кој се решава и статусот на СЈО. Иако опозиционерите викендов до министерството за правда испратиле свои материјали за предлог законот, од министерството наведуваат дека тие не биле во согласност со европските препораки за отворање на преговорите.

Главните разлики се идниот статус и функционирање на СЈО, судбината на постапките кои веќе се почнати и употребата на доказите.

.

Извор: https://www.alsat-m.tv/mk/