Невреме во Хрватска и во Словенија, град со големина на јаболка нанесе многу штета (ФОТО)

во категоријата Регион

Силно невреме проследено со град со големина колку јаболка, го погоди северниот дел на Хрватска, на границата со Словенија. Поточно во областа Горски Котар каде што градот нанесе најмногу штета.

Од фотографиите од порталот „24 сата“ може да се види дека вакво нешто одамна се нема видено. Градот нанесе штети на поседите, но и на автомобилите и куќите на жителите од ова место.

Извор: https://tv21.tv/mk