На граничните премини утре ќе бидат поставени новите табли со Република Северна Македонија

во категоријата Македонија

Таблите на граничните премини ќе се променат утре, дознава ТВ21. Промената ќе се направи по распоред кој ќе го објави Владата во текот на утрешниот ден.

Кога ќе бидат поставени новите букви на зградата на Владата, сѐ уште нема точен датум и време.

Новото име, Република Северна Македонија стапи на сила од вечерва со пристигнувањето на Вербалната нота и објавувањето во Службен весник.

ТВ21 АНКЕТА

Loading ... Loading …

Извор: https://tv21.tv/