Мигранти преживеале неколку часа на минус 22 степени во Србија

во категоријата Регион

Полицијата на граничниот премин Батровци (меѓу Србија и Хрватска) пред три дена откриле седум мигранти скриени во ладилник кој бил активен, и внатре било -22 степени.

Мигрантите биле најдени благодарение на царинскиот скенер кој детектирал човечки тела. Цариниците веднаш го отвориле товарот на камионот кој превезувал замрзнати малини за Германија, и во него пронашле седумина млади Авганистанци.

Вистинско чудо е како мигрантите преживеале и минале без повреди.

ТВ21 АНКЕТА

Loading ... Loading …

Извор: https://tv21.tv/mk