Мета стравува од домино ефект по одлуката на Холандија за визите

во категоријата Регион

Албанскиот претседател Илир Мета, оцени дека Тирана треба да направи се што е во нејзина моќ, со одлуката на Холандија за суспензија на безвизниот режим со Албанија, да не предизвика домино ефект, па и други земји да почнат да го враќаат визниот режим за албанските граѓани. Тој коментирајќи ја одлуката истакна дека постапката на холандскиот Парламент е без преседан, затоа што, како што вели, до сега не се случило да постои такво барање за Западен Балкан и за Албанија.

.

Извор: https://www.alsat-m.tv/mk/