Марко со нов херојски подвиг: За Голема Богородица ќе го плива триаголникот Охрид-Св.Наум-Струга-Охрид за лицата со ретки болести

во категоријата Спорт

Младиот Марко Пејчиновски продолжува со своите храбри потези, на својата „Фејсбук“ фан-страна најави нов подвиг за паметење. На празникот Голема Богородица Марко ќе го плива триаголникот Охрид-Св.Наум-Струга-Охрид, а подвигот го посветува на лицата со ретки болести.

За постетување минатата година Марко кој има доживеано инфаркт на коска на долните екстремитети.за околу девет часа во еден здив успеа да го преплива Охридското Езеро од Св. Наум до Охрид.

Извор: https://sportmedia.mk/