Кои автомобили имаат најмалa потрошувачка?

во категоријата Технологија

Една од клучните карактеристики на автомобилот која се гледа кога се купува секако е горивната економичност. Тимот на How To Cars тестирал речиси 700 автомобили за да направи листа од 100 најштедливи модели.

Ние ви пренесуваме кратка листа на десетте најекономични автомобили, од кои осум имаат дизел погон, а два се хибриди, по еден со дизел и бензин варијанта.

 1. Mercedes B 180d (дизел, 109 КС) – 29.375 €
  производител: 4,1 l/100 km; тест: 5 l/100 km
 2. Renault Scenic dCi 110 Hybrid (хибрид/дизел, 110 КС) – 28.490 €
  производител: 3,6 l/100 km; тест: 5,1 l/100 km
 3. Opel Meriva 1.6 CDTI ecoflex (дизел, 136 КС) – 25.670 €
  производител: 4,4 l/100 km; тест: 5,1 l/100 km
 4. Ford B-Max 1.5 TDCI Titanium (дизел, 95 КС) – 21.800 €
  производител: 4 l/100 km; тест: 5,2 l/100 km
 5. Ford Grand C-Max 1.5 TDCI Titanium (дизел, 120 КС) – 28.700 €
  производител: 4,4 l/100 km; тест: 5,3 l/100 km

Целата листа на следниот линк.

ИЗВОР: https://usb.mk