Камион удри во старата патарина во Градско, возачот заврши во болница

во категоријата Македонија

Камион со приколка вечерва удри во напуштената (старата) патарина во близината на Градско, при што причинета е материјална штета. Возачот веднаш е пренесен во болницата во Велес каде што има полесни повреди.

За неполн месец на истото место на старата наплатна рампа се случија неколку сообраќајни незгоди. Новата наплатна рампа е преместена на километар пред старата кога се оди од Скопје кон Гевгелија, а старата и натаму чека на нејзино целосно отстранување од патот.

Извор: https://tv21.tv/