И починатите мигранти заглавени во правните лавиринти – тема во Студио 1

во категоријата Македонија

Две мртви тела на мигранти од Бангладеш веќе четири месеци се во АД Бутел и не може да бидат погребани. Оттаму велат дека нивните семејства се најдени, но тие се уште не се идентификувани. Настрадале во сообраќајна несреќа и бидејќи станува збор за кривично дело криумчарење на мигранти, случајот е под надлежност на Јавното обвинителство. Во меѓувреме, тарифникот на АД Бутел врти за сметка на Радовиш каде што се случила несреќата.

За повеќе инфо на овој линк: https://1tv.mk/category/makedonija/