Извршниот директор на ФИБА Новак во посета на Скопје

во категоријата Спорт

Извршниот директор на ФИБА, Камил Новак, го посети Скопје за време на одржување на Европското првенство за кошаркарки до 16 години.

Претседателот Перо Антиќ, Генералниот секретар Владимир Георгиевски и Спортскиот директор Тодор Гечевски заедно со Камил Новак ги посетија спортските центри каде се играат натпреварите од првенството, а заедно проследија и неколку натпревари кои беа на агендата на првиот натпреварувачки ден.

По еден ден во Скопје, Камил Новак ќе замине за Кина за претстојното Светско кошаркарско првенство.

Извор: https://sportmedia.mk/