„Заштитата која Македонија ќе ја добие од НАТО сигурно ќе треба да се плани, не знам која е цената“

во категоријата Свет

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи, Марија Захарова денеска рече дека зачленувањето на Македонија во НАТО сојузот може да значи дека земјата нема да може да води независна политика.

„Единствената сериозна вооружена сила која го дестабилизира регионот е армијата на Косово, која е формирана од поранешни албански борци. Не гледаме други закани за безбедноста и затоа се прашуваме дали Алијансата нема повторно да војува со оние кои ги обучила и оружала“, нагласи Захарова.

ТВ21 АНКЕТА

Loading ... Loading …

Извор: https://tv21.tv/mk/